Fiziksel Yapı

Anasayfa   Okulumuz   Fiziksel Yapı

&

Okul Kampüsümüz

Anadolu Lisesi olarak büyümekte ve sayımız giderek artmaktadır. 9.sınıflarda  1 şube modifiye edilmiş  ve 3 şube Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 4 sınıf, 10.sınıflarda 1 şube modifiye edilmiş ve 2 şube Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 3 sınıf bulunmaktadır. 11. Sınıf ve 12.sınıflar kendi içerisinde Türkçe/Matematik ve Fen/Matematik olarak ayrılmışlardır. 1 sınıfta maksimum öğrenci sayısı 24 tür. Öğrenciler akademik başarıya göre sınıf değişikliği yapabilmektedir.

Dersliklerin düzenlemesi her seviyede aynıdır. Sınıf yerleşimleri standart olup ; öğrenci masa ve sıra yerleşimi öğretmenin ders metoduna göre değişiklik gösterebilir. Örneğin modifiye edilmiş sınıflar sorgulama bazlı programda gruplar halinde çalışırlar. Sınıf seviyesine göre kullanılan eğitim ve öğretim materyalleri değişir. Öğrencilerin kilitli dolapları vardır, bunların düzeninden ve içindeki eşyalardan kendileri sorumludur.

Bilgi Teknolojisi

Eğitimin bilgi teknolojileri bakımından zengin bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğine inanmaktayız. Tüm sınıflarda Akıllı ©tahta bulunmakta ve dersler interaktif olarak beyaz tahtalar aracılığı ile işlenmektedir. Öğrencilerin,  öğrenimlerinde Ipad © kullanması gereklidir ve derste öğrendiklerini dijital kitaplarla, internet üzerinden ve özel bir yazılım programında öğretmenlerinin hazırladığı materyallerle pekiştirirler.

Fizik-Kimya ve Biyoloji Laboratuvarları

Öğrencilerimiz yakın zamanda yenilenmiş ve en son teknolojik gelişmelere uygun olan laboratuarlarda eğitim görmektedirler.  Ana prensiplerimizden biri olan yaparak yaşayarak ve deneyim kazanarak öğrenme ile üniversite altyapısı doğrultusunda öğrencilerimizi yüksek öğretime hazırlar.Öğrenciler bilimsel sorular yöneltmeyi öğrenmekte ve sonrasında yaptıkları ortaklaşa  plan ve çalışmalar sonucunda bu soruların cevaplarını kendileri keşfetmektedirler.

Tecrübeye Dayalı Öğrenme

Sanatın, kişisel gelişime, sıra dışı düşünceye, hayal gücüne ve girişimciliğe yaptığı katkılar sonsuzdur. Bahçeşehir Okullarında geleceğin sanatçılarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bahçeşehir Okulları’nın öğrencileri müzik, görsel sanatlar,tiyatro, sinema ve dans alanlarında sanatı ve sanatçıyı anlayan yaratıcı bireylere dönüşmektedirler.

Halk Oyunları ve Dans Salonu

Okulumuzun Halk Oyunları ekibi her sene Avrupa çapında düzenlenen festival ve uluslararası yarışmalarda yer almaktadır. Bahçeşehir Okulları’nın ve kendi okulumuzun düzenlediği organizasyonların vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Modern ve halk dansları çalışmaları ekibin kendisine ait olan özel aynalı bir salonda gerçekleşmektedir.

Kütüphane

Yeniden düzenlenen kütüphanemizde, öğrencilerimizin öğrenme ve araştırma yeteneklerini desteklemek amacıyla hem basılı hem de dijital 25,000 sayıda kaynak kitap amaçlayan önemli bir koleksiyon inşa ediyoruz. Kütüphanemiz EBSCO © tarafından sağlanan online veri tabanları ile desteklenmiştir. Böylece öğrencilerimiz konularında araştırmalarını yapabilir ve tez düzeyinde bir çalışmaları olan bitirme tezini tamamlayabilirler. Öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yararlanacağı İngiliz ve Türk Edebiyatı kitapları, akademik düzeyde beşeri ilimler kitapları, matematik ve Fizik, Kimya ve Biyoloji kitaplarının yanı sıra Atatürk hakkında kitaplar, süreli yayınlar, test kitapları, TÜBİTAK bilim kitapları ve günlük gazeteler bulunmaktadır. Kütüphanemizde Dewey Sistemi ile sınıflandırma yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerin öğrenmelerini desteklemek amacıyla ICT bileşeni olan dizüstü bilgisayarlar bulunmaktadır. Yılsonlarında yaptığımız istatistikler sonucunda kütüphaneden en çok yararlanan öğrenci, öğretmen ve velilerimizi ödüllendirmekteyiz. Kütüphanemiz, hafta içi; 08:30 – 17:15 saatleri arasında öğrencilere, öğretmelere, personele ve velilere hizmet vermektedir.

Konferans Salonu

Konferans salonumuz 300 kişilik kapasiteye sahiptir ve sene boyunca tiyatro oyunları, özel günlerin sunumu, seminerler, eğlence programları, toplantılar, öğrencilerin ders sunumları ve konserler gibi etkinliklere hizmet etmektedir.

Yemekhane

Okulumuzun yeme-içme hizmetleri kendi firmamız tarafından karşılanmakta, yemekler günlük olarak uzman aşçılar tarafından pişirilmekte ve servis edilmektedir. Menüler Beslenme Komitesinde yer alan uzman diyetisyenlerce hazırlanmakta ve sağlıklı beslenmenin iyi bir öğrenmeyi amaçladığı ilkesi göz önünde bulundurularak öğrencilerimiz için en sağlıklı ve dengeli yemekler sunulmaktadır. Yemek listeleri aylık olarak düzenlenmekte ve her ay okulumuz web sitesi üzerinden velilere ulaştırılmaktadır.

Okulumuzda günde 3 öğün yemek çıkmaktadır (Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencileri için kahvaltı, tüm okul için öğle yemeği , Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için ikindi kahvaltısı)

Kafeterya-Kantin

Kafeteryamız çeşitli seçeneklerle gün boyu atıştırmalıklar sunmaktadır.

Kapalı – Açık Spor Salonları

İnşaatı henüz bitirilmiş olan spor salonumuzda öğrencilerimiz fiziksel aktiviteler sayesinde öğrenmenin keyfini çıkarmakta ve bu sayede sağlıklı hayatlar süren ve doğru kararlar alabilen bireyler haline dönüşmektedirler.Spor Salonumuz,  Beden Eğitimi dersleri, voleybol, basketbol ve futbol etkinliklerinde çalışma alanı olarak kullanılmaktadır.  Aynı zamanda halk dansları çalışmalarına ve fitness salonuna ev sahipliği yapar.

Masa Tenisi Odası

Masa tenisi odası,  kulüp etkinliklerinde ve teneffüslerde kullanılmaktadır.

Açık Tenis Kortu

Açık tenis kortu,  Beden Eğitimi dersleri ve kulüp etkinliklerinde kullanılmaktadır.

Sağlık Servisi - Revir

Okulumuzun sağlık servisi, okul hemşiresi ve günlük olarak belirli saatlerde bulunan doktoruyla hizmet vermektedir. Revir,  08.30 – 16.00 saatleri arası açıktır. Okul doktorunun ya da hemşiresinin öğrencinin durumunu yeteri düzeyde ciddi görmesi durumunda; veli, hemşire tarafından bilgilendirilerek, öğrenci eve ya da hastaneye gönderilebilir. Sınıf Öğretmeni, öğrencinin durumu konusunda aileyi bilgilendirir.

&